Pauline
Quoi?

Pauline-brood … Da’s heel eenvoudig. Pauline-brood is samengesteld uit slechts 3 ingrediënten; op steen gemalen bloem, desem en water. Het zijn tijd, vakkennis en veel liefde die het verschil maken! Een Pauline-brood bereiden duurt 24 uur. De lange rijstijden en knedingen zorgen ervoor dat gluten gedeeltijk afgebroken worden. Daardoor is Pauline-brood zoveel voedzamer en veel lichter verteerbaar.
Pauline ça c’est unique!
 
 
Broodeerlijk
Bij Pauline dragen we eerlijkheid zeer hoog in het vaandel. Respect voor mens en natuur, dat zijn niet enkel woorden bij Pauline. We gebruiken enkel pure grondstoffen, zoals traditionele Franse bloem, gemaakt van graan dat ver weg van alle vervuiling geoogst wordt, waarbij geen pesticiden gebruikt werden. Er worden geen suikers, vetten of bewaarmiddelen toegevoegd aan een Pauline-brood en er wordt enkel met zuiver drinkwater gewerkt ... da’s pas (h)eerlijk brood.
 
24 uur
Zo lang duurt het om het perfecte Pauline-brood te bereiden. Dat is héél lang! Goeie dingen vragen nu eenmaal tijd.
 
 
WATER+DESEM+BLOEM+TIJD
 
100% natuurlijke gist
Desem is een natuurlijke gist die ontstaat door de bacteriën in bloem. Door te kiezen voor desem is Pauline-brood veel beter verteerbaar en worden ijzer, zink, magnesium en fosfor niet afgebroken.
 
 
 
Gezondheid
Desem activeert een enzym dat de mineralen in het deeg beschermt. Dit zorgt ervoor dat Pauline-brood véél voedzamer is dan gewoon brood. We voegen 70% water toe aan ons deeg. Dat zorgt niet alleen dat het brood mooi rijst in de oven, maar ook dat Pauline-brood lekker luchtig en langer vers blijft. Doordat het brood veel trager rijst, worden de gluten in de tarwe beter afgebroken. Daardoor is Pauline-brood beter verteerbaar.
 
 
Pauline Atelier
Elk Pauline brood wordt gemaakt in ons open Atelier te St-Kruis.

Pauline Atelier
Elk Pauline brood wordt gemaakt in ons open Atelier te St-Kruis.

 
Pauline Atelier
Elk Pauline brood wordt gemaakt in ons open Atelier te St-Kruis.

Pauline?
Qui?
Pauline, da’s een klein sterk team van foodlovers met een hart voor elkaar en voor brood. We geloven dat je onze inzet en passie voor alles wat we doen, proeft in ons Pauline-brood. Wij creëren eerlijke en heerlijke producten met respect voor mens en natuur.