Ons vlaggenschip product !
Een traditioneel brood, bereid met steengemalen bio tarwe. Farine de Meule is molenmeel dat zeer rijk is aan mineralen, vitamines en vezels … en dat proef je. Desem zorgt voor een brood met luchtig kruim en een intense smaak.
Ingrediënten
steengemalen BIO tarwe, BIO tarwedesem, water, zeezout
Pain des Gaults
Eigenschappen
Authentiek brood bereid met steengemalen tarwe en rogge. Uitgesproken, nootachtige smaak en fijne korst. Top !
speltbrood gemaakt met BIO speltbloem en speltdesem.
Ingrediënten
BIO SpeltBloem, Speltdesem
Eenkoorn
Eigenschappen
Eenkoren, engrain in het Frans, is een heel oude tarwesoort. Rijk aan vitamines, van nature glutenarm en ze bevat acht
essentiële aminozuren. Geeft brood met een briochestructuur – zacht en dik kruim – en die typische subtiele, zoete, melkachtige
smaak. Afkomstig uit de regio Provence-Alpes- Côte d'Azur.
Ingrediënten
Kamut
Eigenschappen
Deze geweldige erfenis uit Perzië levert een schat aan eiwitten, biologisch beschikbare mineralen en selenium. Khorasan Kamut® houdt de suikerspiegel op peil en is dus een aanrader voor mensen met diabetes en voor vrouwen in de menopauze die opvliegers willen vermijden. Lichtzoet aroma met een hazelnoottoets.
Resulteert in een delicate korst en zacht, strak kruim. Geteeld in West-Saskatchewan, Canada en gemalen in Cucugnan.
Méteil of mengkoren leunt aan bij blés de population, maar is een mix van tarwe en rogge in gelijke verhoudingen. Vijftig procent volgraan dus. Met deze bloem creëeren we prima brood voor elk moment van de dag. Met een mooie korst en smakelijk kruim.
Is een rustiek brood, met donkere, gesloten kruim. Door onze manier van werken heeft dit brood een lange vershouding. Licht besmeerd met een laagje boter, past dit perfect bij oesters, zeevruchten en alle visbereidingen.
Ingrediënten
BIO Roggebloem, BIO tarwedesem, water, zeezout
Pavé
Eigenschappen
Ingrediënten
Tradition
Eigenschappen
Een traditioneel Frans brood. Dit brood wordt enkel bereid met zuivere Franse bloem, zonder enige andere toevoegingen. Echte Franse traditie.
Broodje met lijnzaad en zemelen. We weken ons lijnzaad een hele nacht. Dit zorgt voor een optimale opname van omega 3. We voegen ook zemelen toe. Dit houdt de darmflora op punt.
Ingrediënten
Zuivere bloem T65, lijnzaad, zemelen,tarwedesem
Bagel
Eigenschappen
Zacht broodje, zonder boter of margarine gebakken. Daardoor zijn ze gezond om te beleggen. Maak de New York Bagel : Roomkaas, gerookte zalm en ui, that's it !
Ingrediënten
Zuivere bloem T65, olijfolie, tarwedesem
Chia
Eigenschappen
Ingrediënten
steengemalen tarwe, chiazaad, tarwedesem
Brioche Maison
Eigenschappen
Bereidt zonder enige vorm van bewaarmiddel of kleurstof! In de juiste verpakking tot een week houdbaar.
Cacao is een benefit voor het organisme. Het is een bron van magnesium, ijzer en vitamines. Da’s gezond en lekker! Lekker zacht voor bij het ontbijt of als tussendoortje.
Zacht broodje met pistache en witte chocolade chunks. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.
Ingrediënten
Zuivere bloem T65, pistache pasta (100% pistache), witte chocolade, tarwedesem
Choco
Eigenschappen
Ingrediënten
Confituur
Eigenschappen
Ingrediënten
Honing
Eigenschappen
Ingrediënten
Granola Koko's
Eigenschappen
Ingrediënten
Granola Pecan & Abrikoos
Eigenschappen
Ingrediënten
Granola Hazelnoot
Eigenschappen
Ingrediënten
Population
Eigenschappen
Populatietarwe heeft een grote genetische waaier. Voor ons meel groeien zeven klassieke graanvariëteiten losjes door elkaar in Occitanië. Resultaat: een volle, fruitige en evenwichtige smaak plus strak, honingraatvormig kruim en een heel aanwezige dikke korst. Combineert zalig met broodbeleg met intense aroma’s of met een karaktervolle kaas.
Ingrediënten
Rouge de Bordeaux
Eigenschappen
In 1870-1871 in de Gers geïntroduceerd door boeren in ballingschap. Zij namen tijdens de oorlog een paar zakken mee uit Seine-et-Oise en Seine-et-Marne. Dit meel bevat de meest nobele elementen van tarwe: de kiem, de meelachtige kern en het deel van de omhulsels dat gunstig is voor een optimale smaak en nutritionele balans. Rouge de Bordeaux zorgt voor een fijne en soepele korst en zacht, luchtig kruim.
Ingrediënten
Emmer
Eigenschappen
Emmer is waarschijnlijk de oudste gekende tarwe. Dit graan wordt ook tweekoren genoemd en heeft roots – hou je vast – rond 7800-7600 voor Christus in Tell Aswad, Syrië. Heel bijzonder vanwege het rode zetmeel en de geurige tonen. Het graan voor onze bloem groeit in Occitanië. Het broodkruim is romig en medium strak, de korstvorming fascinerend.